Alimentatie

Aici voi adauga tot ce gasesc despre alimente

AMARANT(H)
Numai lucruri bune am auzit despre amaranth.
Am luat, am incercat, e bun.
Este cereala din categoria fara gluten, si proteina completa.
Asta cu proteina completa nu sunt sigur 100% in schimb, decat la quinoa.
Este venita din america de sud, de la mayasi, de mii de ani.
Ca amaranthul ar mai fi meiul, quinoa, lintea de tot felul, etc
Merg combinate.
Ar fi probabil foarte misto sa ai o rasnita profesionala, sau moara electrica / mecanica, si sa amesteci toate cerealele astea fara gluten si sa faci paine de casa.
Cred ca ar iesi bestiala, nu am incercat si nici nu am gustat.

ARDEI IUTE
Ardeiul iute, chilli, toate astea care sunt iuti, intra la categoria asta.
Continutul foarte bogat de vitamina C.
In top 3 lejer.
Or fi chestii mult mai bogate in vitamina C, dar daca le gasesti doar in asia, sau doar la 100 de milioane roni / kg, nu mersi.
Este interesant ca in tarile subdezvoltate se mananca foarte mult iute. Devine logic de ce. Pt ca tre sa arzi carcalacii din corp 😀
Gen mexic, africa, si restul.
Este interesant ca noi, ca specie, oamenii, nu suntem in stare sa ne cream propria vitamina C, which sucks (sper sa faca astia ceva schimbari genetice, pt ca doar schimbarea asta ar imbunatati sanatatea oamenilor din start, cu toate ca oamenii pot sa suplineasca dup’aia cu alte 1000 de cacaturi :D)
Celelalte mamifere isi fac singure vitamina C, si asta contribuie foarte mult la imunitatea crescuta la animale, comparativ cu omul (prost :D)

BICARBONAT DE SODIU
Este incredibil cum exista unele lucruri atat de ieftine si simple, cu atatea beneficii pt corpul uman, si atat de evitate pt ca tre indopare cu pastile.
Bicarbonatul de sodiu este foarte alcalin.
Este cea mai simpla metoda sa bei apa alcalina.
O combini cu bicarbonat de sodiu, si aia e.
Are un efect anti cancer. Sunt filmulete pe youtube.
Din proprie experienta pot zice ca are cel mai dramatic efect din toate chestiile care le’am experimentat.
Ma refer la efectul de calmare in tot corpul, intai de toate stomac, intestine si ficat, si apoi peste tot in corp.
Bicarbonatul de sodiu trebuie sa existe mereu in casa si ar trebui baut zilnic.
Cica este foarte bun si baut inainte sa faci miscare fizica agresiva (chestii legate de muschi).

BRANZA
Cele mai bune branze pentru oameni sunt de capra si oaie.
Laptele de vaca contine caseina, si este greu de digerat de catre corpul nostru.
Caseina actioneaza asemanator glutenului de la un punct incolo.
Si cu atat mai rau este laptele de vaca daca n’a fost lasata sa se hraneasca cu iarba. De obicei baga in ea tot felul de cacaturi, doar iarba nu. Toate pt eficienta evident.
Vacile in felul asta nu rezista cativa ani, dar s’au gandit si la asta, le baga la abator in primul an, sau al doilea, si asa mancam si carne de calitate proasta.
Este esential ca vacile sa se hraneasca cu iarba naturala.
Dar chiar si asa, laptele de oaie si capra e mult mai bun pt noi.
CEREALE CU GLUTEN (orz, grau, si care or mai fi, ca nu ma mai intereseaza :D)
Corpul uman nu a fost proiectat pentru asa ceva, pentru cereale.
De ceva mii de ani, incepand cu perioada agrara, am inceput sa ne apucam de sportul asta.
Corpul este in proces de adaptare la cereale.
Aparent doua treimi din populatie, statistic vorbind, ar fi in stare sa stea pe picioare cu cerealele.
Cere multe victime adaptarea asta in schimb.
Si probabil va mai lua lejer o mie de ani.
Prefer sa las pe altii sa se faca praf.
Glutenul afecteaza pe oricine, indiferent ca grav sau mai putin grav.
Iti buseste intenstinele si iti face franjuri sistemul de absorbtie, peretii intestinelor.
Toti burtosii aia cu burta mare, nu au burta asa ca au mancat ei mult.
Au intestinele umflate, iritate, inclusiv de la gluten (plus candida si alte cacaturi)
Plus de asta, cerealele sunt esentiale pentru multe fungusuri (fungi in engleza, nu stiu daca am scris bine fungusuri, whatever), care depind de cereale pentru reproducere si pentru adapost si pentru planul lor de „world domination” al corpului, al organelor vitale, gen ficat etc
Deci cerealele pe baza de gluten, think again 😀
Plus,  probleme cu zaharul si insulina, care duc lent dar sigur spre diabet, 1 sau 2.
Plus, fibrele insolubile, care irita intestinele.
Deci toate granele sunt un rahat in realitate.
A, de precizat si ca da dependenta.

Totusi, de’a lungul timpului (deja 3 ani in 2012) am observat ca este si o adaptare genetica / biologica (ori a romanilor, ori a europenilor, ori a oamenilor in general) la mancatul de paine.
Nu am inteles exact, nu face prea bine, dar cumva corpul parca s’a invatat, asa in timp. Cumva ii este greu sa se dezobisnuiasca de contactul cu painea ca aliment. Asta fiind inca un hop cand vrei sa te lasi de gluten.

CARNE
Este ok. Grasimea animala este ok. Cat este ok, este ok.
Evident nu in exces.
In nici un caz nu este naspa grasimea animala, asa cum tot mai auzi.
Si in nici un caz naspa pentru inima.
Dar eu vorbesc despre procentul ala ok, care este specific fiecaruia.
Colesterolul n’are legatura cu problemele arteriale si inima.
Zaharul are => deci carbohidratii => Deci painea in special si dulciurile.
Carnea este ok, dar mancata atat cat ai nevoie.
Fiecare cu necesitatile lui.
Oricum nu este prea ok pt corp, si oricum se digera foarte putin din carnea care o mananci, gen 20% maxim, si asta la ora 12 ziua, la pranz, cand corpul este la capacitate maxima de digestie.
Parerea mea personala este ca este natural si bine sa mancam carne de la entitati cat mai departe de nivelul nostru evolutiv.
Adica nu vaci porci.
Ci pesti, gaini, scoici, si tot felul din astea mici.
Se pare ca merge si vaca si porc, dar cat mai putin si rar.
E cam urat sa ucizi specii partenere. In special vacile, oile, …
Nu da bine la cv, si sigur se tine minte la karma pe acolo,
probabil ca mai tragi o raita de 1-2 vieti prin speciile alea, ca sa vezi cum e pe la abator, cine stie?
Prefer sa nu risc 😀
Am vazut din proprie experienta ca o data ce mananci carne, iti scade vibratia de la etajul 10.
Probabil de aia recomanda toti cei spirituali evitarea carnii, pt ca chiar nu ajuta pt spiritual.
Am vazut ca mancand carne devii (bou) bun de tras la jug, munca fizica,  grosier.
Si totul intr’o atmosfera confuza si fizica.
Pana la urma fiecare cu organismul lui (si cu cat il duce creierasul)

CHEFIR
Cea mai tare chestie de care am dat pana acum.
De departe cea mai tare.
Atat de tare ca am initiat chefir_romania (impreuna cu alysstra) ca sa ajunga chefirul natural la cat mai multi oameni, aducand in acelasi loc toti donatorii de chefir.
E plin internetul de informatii oricum.
E extrem de bun pentru corp si intestine.
E extrem de bun de mancat.
Este si rezistent, usor de intretinut.
Superlativ la toate capitolele.
In general, chestiile fermentate sunt bune pentru intestine, ne refac flora intestinala.

FRUCTE LEGUME
Miiiiiiiiiam.
Cele mai bune chestii pentru corpul uman, in mod obisnuit.
E nevoie si de altele, gen proteine, carne, branza, etc ok.
Dar legumele si fructele sunt de baza in alimentatia omului.
Cred ca si cele mai evitate de omul obisnuit, dar poate e doar ce cred eu, sper.
Prin fructe si legume obtii fibre, bune pentru colon. Fibrele retin apa, care apa ajuta colonul sa se curete usor.
Din cauza ca sunt „whole”, corpul le recunoaste foarte usor, biologic vorbind, din experienta de zeci de mii de ani.
Oricum ce creste in copac, stii ca e natural.
Gogosile de exemplu nu cresc in copac, deci ar trebui sa fie suspecte din start 😀

LAMAI, LAMAIE
Este comparativa cu bicarbonatul de sodiu ca efect alcalinizant in corp.
Diferenta majora este ca acidul citric nu este deloc alcalin pana cand trece de stomac si intestine, adica pana cand ajunge in sange.
Efectul alcalin puternic incepe abia dupa ce ajunge in sange.
Si aici este o problema pt cei care nu suporta acru / otetul.
Toate alimentele acre inclusiv otetul sunt foarte bune, dar cand ai probleme cu stomacul (ulcer etc), nu merge.
Deci, este cu dute vino lamaia.
Iar ca vitamina C, contine multa vitamina C, dar sunt si alte surse mult mai bogate in vitamina C decat lamaia (gen kiwi, ardei iute)

MARGARINA
Complete crap. De fapt nu, complete crap este soia :D.
Chiar imi placea ce zicea un tip pe net.
Ca daca lasi margarina la soare, nu se atinge nici dreacu de ea, nici un animal, nici o insecta, nimeni.
Doar e plastic nu?
Deci margarina este nu doar inutila, dar si toxica.
Deci este cu yach…

MEI
Cereala fara gluten foarte buna.
Am cumparat, am verificat.
Din aceeasi gama ca quinoa, amaranth, linte, etc
Merg combinate.

MIERE
Goodie.
Cica seara inainte sa te culci, sa iei 1 2 lingurite de miere. Ajuta cica super mult corpul, si refacerea lui.
Declanseaza progresiv mecanisme hormonale interne.
Si ca side effect pozitiv mai si slabesti, arzi grasimi, in somn 😀
Iar in ce priveste zahararurile din miere,
grave nu sunt zaharurile naturale si produse naturale,
grav este zaharul procesat, separat, care este o cu totul alta mancare de peste.
In produsele naturale (gen fructe, miere) sunt combinate zaharurile cu multe alte enzime si tot felul, care trec cu totul altfel prin intestinele noastre, si nu explodeaza candida.
Zaharul procesat e drac. Si este si extrem de acid pt corp.

OUA
Dpdvul meu ar trebui limitate cat mai mult oule din alimentatie. Creaza congestii pe caile biliare si tulburari digestive.
Dar procentul este specific fiecaruia, asa ca…

Sunt patru tipuri de oua pe piata, prima cifra din codul tiparit pe ele face diferenta:
„cifra 0: oua din productie ecologica, pentru care exista norme stricte legate de suprafata, dar si de furajele care se administreaza gainilor
cifra 1: oua de la gaini crescute in sistem alternativ, respectiv in hala, dar si cu acces intr-un padoc exterior, iar hranirea acestora se face cu furaje clasice
cifra 2: oua de la gaini crescute in hale, la sol, hranite cu furaje clasice
cifra 3: oua de la gaini crescute in baterii (custi) imbunatatite (modernizate), conform normelor europene.”
Modernizate sau nu, formatul custilor tot cat o foaie A4 va fi probabil.
Deci, ar fi bine ca oamenii sa sustina 0,1,2, si sa evitam sa sustinem categoria 3. E lame.

QUINOA
Una dintre singurele cereale care ar fi bune de mancat. Venita de la mayasi. Fara gluten. Este completa ( proteine etc)Cam scumpicica, dar se merita.
De fapt, este la acelasi pret cu chipsurile 😀
God damn it

SAMBURI (DE FRUCTE)
Foarte buni, contin amigdalina. Anti cancer. Detoxifianti. Minerale.
Cu cat sunt mai amari, cu atat mai bine, adica este mai mare cantitatea de amigdalina.

SOIA
Soia este complete crap, nu margarina! Margarina e lux 😀
Soia este cea mai proasta inventie.
Nu m’ar mira sa fie intentionat creata.
Te face praf.
Imi pare rau ca la un moment dat, chiar recomandam soia, intr’adevar, nemodificata genetic.
Dar te face praf, orice soia ar fi.
Acuma, sunt sigur ca mananc rahat in ce priveste un procent dintre oameni, dar procentul ala este mic. Sunt sigur, dar nu atat de sigur oricum. Adica ma indoiesc chiar si despre procentul ala mic de oameni care ar profita de pe urma la soia.
Chinezii au fost destepti la toate, orez inclusiv.
Dar au dat cu bata in balta complet cu soia.
Soia este complet anti sanatate.
O bomba atomica pentru soia as aproba instant, nici n’ar trebui sa ma roage 😀
Cred ca decat soia, mai bine bei 4 litri de Cola pe zi, fara nici o leguma si fara fructe, doar mancaruri procesate si conserve.
Si o duci super bine.
Plus fumat :D:D:D
Plus culcat doar de la ora 3 dimineata, minim 😀

(EXTRACT DE) STEVIA
Este (pana acum) cel mai ok indulcitor natural experimentat de mine.
Pentru ca nu contine zahar.
Ajuta foarte mult sa te lasi de zahar.
Ar mai fi 1 sau 2 indulcitori, dar stevia este cea mai sigura.
Oricum, gustul de dulce in sine genereaza cresteri ale nivelului de insulina se pare.
Reactie naturala pana cand probabil se obisnuieste corpul.
Oricum este bine cat mai mult fara zahar, pt ca mananci ca sa traiesti, nu traiesti ca sa mananci.
Interesant este ca, dupa ce ti se adapteaza simtul gustului la noii parametri (pt ca se adapteaza gustul, si chiar destul de repede)
merele si fructele de exemplu ti se par foarte dulci,
atat de dulci cum ti se parea inainte daca mancai miere simpla sau rahat (turcesc ma refer :D)

Totusi, din cate am inteles, stevia este cam acida, nu alcalina. Am precizat ca sa fie precizat, nu ca ar fi comparabila aciditatea generata cu cola, dulce, fumat, carne si alte cacaturi.

ULEIURI
Bune sunt untul, grasimea animala, ulei de palmier (nehidrogenat evident, si sa scrie 100%), ulei de cocos (asta este bestial pt corp si creier in special), ulei de masline extra virgin (fara turte si pomace :D, ci sa fie doar presare la rece).
Mai sunt cateva uleiuri sanatoase, dar acum nu imi vin in cap.
Rahaturile celelalte sunt rahaturi 😀 , gen ulei de floarea soarelui, de soia, de porumb si in general asta vegetale. si daca mai sunt si hidrogenate, RUN FLOREST…RUN 😀
Tre NE-hidrogenate, cu NE… NE hi dro…NE hi dro ge nate 😀

ZAHAR
Toti alergam dupa „easy energy”, dar asta vine cu un pret mare.
Cred acum ca zaharul este cea mai mare teapa,
care evident si’o iau oamenii slabi,
este o pacaleala foarte costisitoare pt fraierit fraieri.

Pe langa ca circuitul de insulina din pancreas, care gandeste la modul „mai mult este mereu mai bine” (pe pancreas nu prea il duce capul prea tare :D, pe bune :D),
nivelul mare de zahar in sange inseamna stricarea arterelor (in special capilarele, ochi, extremitati, etc), si stricarea deci a circulatiei periferice intai, si deci stricarea tuturor traseelor si organelor din corp.
Zaharul creaza un mediu extrem de acid in corp.
Iar cancerul are nevoie de mediu acid, altfel nu se poate dezvolta efectiv.
Toooti carcalacii din intestinele tale abiiiia asteapta sa le mai dai zahar procesat,
abia asteapta,
candida si toate celelalte bacterii negative pt noi (care in mod normal ar trebui sa fie 15% din toata populatia din intestine)

Iar daca ai flora intestinala problematica (ideal este 80% bacterii pozitive, 15% bacterii negative)
capacitatea de absorbtie scade,
pana cand o sa o dai in boli,
inevitabil
not fun indeed.

Sistemul imunitar depinde direct de intestine.
Fa’ti praf intestinele, si vei pune fundatia unei „ere de fericire” plina de „bunatati” (boli, dureri, depresie, slabiciuni, emotii negative etc)

3 răspunsuri la Alimentatie

  1. Elena zice:

    Bine, măi, Mihai, desființezi soia fără niciun argument?

  2. mihaifi zice:

    :)))
    pai dar vreau sa spun ce vad, chiar nu m’am gandit la argumente

    este dangerous shit, soia, asta este parerea mea

  3. mihai.fi zice:

    ca sa nu insir tot ce am citit si vazut,
    2 chestii ar fi misto de investigat
    sally fallon (tipa este super tare, cred ca cea mai tare pe care am auzit’o ever)
    cele mai nasty si mai urate reactii digestive le’am avut (spre socul meu atunci, pt ca credeam in soia) de la soia.
    Am avut nevoie de 3 crize din alea, ca sa incep sa ma interesez pe net.
    este netul plin
    Soia este cea mai proasta inventie, pe langa cereale. Dar macar cerealele te ucid mai lent

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s