Vazul este inceputul si sfarsitul

Vazul este inceputul si sfarsitul procesului de creatie. Cand vezi detasat, se termina procese. Cand vezi identificat, incep procese.

Foarte marfa, adanc si potential util jewel’ul asta.

Este atat de aproape vazul de noi incat ne este greu sa il… observam, daca pot spune asa.

Un experiment misto de facut necesar de precizat aici.

Sa iti pui o alarma ceva (ceva soft, un bip scurt, nu prea deranjant) care sa fie la intervale fixe de timp.
Si apoi sa te’apuci sa meditezi. Best way este sa iti observi respiratia. Sa fii intr’o pozitie comoda. Am vazut ca atunci cand stau culcat este cel mai rapid de facut experimentul, pentru ca vine somnolenta. Dar este mai greu de stat treaz, din acelasi motiv. Si sa nu iti mai misti corpul. Tehnica asta se numeste vipassana in termeni indieni. Eh, dupa un timp, o sa vezi ca intervalul „fix” al alarmei este cand mai lung, cand mai scurt. Cand dublu, cand parca jumatate. Si variaza. Variaza in functie de perceptia ta, de legatura ta cu mediul fizic, cu lumea fizica, cu exteriorul.

Interesant este ca atunci cand gandesti, gandurile care se creaza, au nevoie de timp ca sa se creeze. Tu percepi ca ai rememorat 10 amintiri rapid, si apoi te uiti la ceas si vezi ca a trecut cam mult timp pentru asa ceva. Crearea gandurilor cere timp. Iar timpul ala nu il observam. Observatia se intampla la inceputul si sfarsitul unui ciclu. Nu mereu. Si nu stii cat timp a trecut pana cand ti’a aparut un gand in cap. Ca a trecut 1 secunda sau 1 milion de ani, nimeni nu stie.

Alt lucru interesant este ca atunci cand esti atent, spre ex la respiratie, automat te ajustezi la cicluri mici, de cateva secunde, cat dureaza o respiratie. Deci observi prezentul, tot ce esti si este in jur, mai multe cicluri in timp. Deci per total rezulta mai multa informatie pe ora. Si simti ca a trecut timpul slow. Si au fost multe experiente (fara sa poti spune exact exact neaparat care si cate au fost). Cand gandim, suntem atenti la realitatea curenta foarte rar. Si de aici pare ca timpul trece repede + ne simtim obositi pentru ca cream toate gandurile alea (de obicei nesemnificative pentru noi, pt ca asa TREBUIE.. e munca efectiv sa gandesti asa)

Cand esti la un sfarsit-inceput de ciclu, atunci esti exact langa sursa vazului, langa observatie, langa cine observa.

Si este interesant ca treci de la o stare „negativa” de dinainte de punctul asta, la o stare „pozitiva” de dupa punctul asta. E foarte funny.

Starea „negativa” de fapt este o tendinta naturala de detasare usoara, invatare usoara, observatie usoara a efectelor tale (care de obicei le atribui altora, ca sa dai vina pe ei). Este o tendinta spre interior, lumea spirituala. Poti alege sa te lupti cu tendinta de detasare, si asa iti pastrezi, sau tragi sa ramai la fel de ignorant. Ciclul viitor vei face aceleasi prostii, creierul invata => obiceiurile negative cresc in forta => viata ta incepe sa puta in timp. Sau poti sa fii responsabil, sa intelegi ca efectele si starile „negative” sunt efectele cauzelor tale, sa le analizezi, si sa faci cauze mai bune => creierul ajusteaza obiceiurile => viata ta incepe sa miroasa frumos in timp.

Starea „pozitiva” de fapt este o tendinta naturala de a te identifica cu o forma. Este tendinta spre exterior,  lumea fizica. Poti alege sa te arunci la primele impulsuri „ale tale” si sa insamantezi semintele/ cauzele preluate de la altii inca o data => viata ta este subordonata vointei altora => sentiment de sclavie. Sau poti sa alegi rational (adica intuitiv central, si logic periferic), si sa insamantezi semintele / cauzele care iti plac cu adevarat, pe care le’ai vazut necesare => viata ta incepe sa iti fie tie subordonata => sentiment de master.

Deci la sfarsitul ciclului alegi pozitiv sau negativ, si la inceputul ciclului alegi pozitiv sau negativ. Simplu zis, la sfarsitul-inceputul ciclului alegi, pozitiv sau negativ. E moment foarte important in realitate, dar noua ni se pare exact la fel ca toate celelalte.

Ce utilitate are toata informatia asta? (fecioara din mine)

Cred ca este cea mai utila chestie din tot procesul de creatie, pentru ca este cel mai important moment (si pe linia timpului, sunt momente din astea sfarsit-inceput o gramada, puzderie).

Aici se intampla schimbarea esentiala, care in restul ciclului parca e greu de facut. Chiar este greu. Dar in momentul asta sfarsit-inceput este usor de facut o schimbare. Pentru ca creierul este pregatit cu pixul in mana si cu foaia de obiceiuri, cu checklist-ul prioritatilor, cu statisticile de pana atunci, …. si …. asteapta…. asteapta sa vada ce alege cine poate sa aleaga (adica TU).

Este ca si cum, pentru un moment, creierul vine cu toata hartogaraia la tine pe deal, trage fir de curent repede ca sa functioneze toata aparatura pe deal :P, ia toata hartogaraia, si …. asteapta hotararea.

Si NOI stam cu ochii pe dealurile liderilor nostri oricare ar fi ei (lideri la fel de constienti cat porcii), si repetam intocmai ce zic ei. Si creierul noteaza, si se intoarce inapoi la uzina sa manifeste ce’a hotarat masterul.

Silly nu? Dar asa se intampla.

Creierul nu este un mecanism care ne vrea raul si care vrea sa ne tina sclavi. Din contra. El serveste cu increderea ca daca masterul este de acord, atunci ESTE BINE. Creierul asta stie. Sa asculte ce hotaraste masterul, si apoi sa execute. Pentru creier ESTE BINE sa materializeze hotararea masterului.

Iar momentele astea sfarsit-inceput sunt presarate la tot pasul, dar sunt invizibile (cel putin pentru incepatori). De aia zic astia iluminatii, inclusiv cei din biblie: „fii atent mereu, fii atent mereu, fii atent mereu”. De ce? Ca sa profiti de cat mai multe momente sfarsit-inceput. Adica sa alegi inteligent. Sa observi, preiei date, si alegi inteligent TU personal, cu capul tau (indiferent cat de prost ti’au zis toti din jur ca este capul tau). Asa te instalezi la carma Enterprise-ului tau care este creierul si corpul tau => viata incepe sa fie super marfa.

Vazul este alfa si omega vorba aia. Si asta este unitatea noastra cu ce numim noi GOD, sau univers, sau natura, sau inteligenta universala etc.

 

 

Anunțuri

Despre W

LAW lover. Understanding is best.
Acest articol a fost publicat în FFFFF Important și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s