Need versus wish (Nevoie versus distractie)

Sursa de baza este pure desire, dorinta pura. Dorinta pura este mereu buna. Dorinta pura poate curge spre nevoile reale, sau spre dorinte nepotrivite tie. Nevoia este foamea pentru ceva esential, natural si necesar tie, iar dorintele nepotrivite sunt distractiile si poftele aiurea pentru ceva esential, natural si necesar pentru altcineva.

Schema simpla ar fi:

1. Atentie, perceptie, observatie=>

2. pure desire, dorinta pura =>

3. alegere =>

4.1 canalizare spre nevoi reale

4.2. canalizare spre dorinte superficiale sau orice altceva decat nevoi reale

5. efect, gust, feedback

 

Lumea incearca sa supraestimeze continuu efectele care ies din dorintele superficiale indeplinite.

Natural, efectele sunt mici sau inexistente atunci cand insisti sa cresti sau sa atingi ceva ce n’ai nevoie in realitate.

Nu conteaza daca acum, in stadiul curent, mai vezi sau nu mai vezi ce ai nevoie in realitate. De fapt mai corect zis ar fi daca iti mai aduci aminte sau nu iti mai aduci aminte ce ai vrut cand ai intrat aici in viata asta.

Indiferent ca esti constient sau nu despre ce ai nevoie cu adevarat, daca indeplinesti ce ai nevoie cu adevarat atunci te simti dup’aia fffoarte asemanator cu atunci cand bei un pahar cu apa inainte sa mori de sete. Sau cand respiri aer exact inainte sa mori innecat. Aduce pace, stabilitate, multumire, bucurie, viata etc.

Daca nu iti indeplinesti nevoile reale, creste foamea continuu.

Si oamenii insista sa satisfaca dorinte superficiale. De obicei aceleasi ca si cele de ieri. Si spera ca vor avea rezultate diferite azi. (parca asta era definitia de nebunie a lui Einstein daca nu ma insel: „sa vrei sa ai rezultate diferite aplicand aceeasi cauza”)

Dar cine accepta despre el ca se comporta nebuneste?

De aici tendinta continua a tuturor de a supraestima efectele maruntisurilor dupa care alearga. Incearca sa convinga pe cei care n’au atins inca ce au atins ei, si creaza o iluzie generala in care vor si ei personal sa creada: ca maruntisurile chiar dau multumire si fericire.

Pentru cineva normal la cap, sau deschis la minte (semn cert de inteligenta), daca incearca sa analizeze la rece rezultatele, si’ar da seama foarte repede de realitatea obiectivelor care le are:

1. Dorintele nepotrivite tie mereu dezamagesc. Dorintele nepotrivite tie invita frustrarea, slabiciunea interioara, absenta gustului si nonsensul. Corpul este absent si indiferent in ce priveste „reusita”. Simti agitatie in cap, iar restul corpului este neparticipant. Efectul trece in maxim 3 zile (cazul optimist) si nu te simti atins cu adevarat de „reusita”. Creste confuzia, o data cu cresterea nevoilor interne. Esti lipsit de stimulare si te simti obosit usor.

2. Nevoile tale indeplinite mereu satisfac adanc. Nevoile tale invita multumirea, puterea interioara, incitantul si semnificativul. Tot corpul iti vibreaza de multumire si extaz intrinsec. Simti valuri de rezonanta si vibratie in corp, cu centrul de obicei in abdomen. Efectul dureaza foarte mult timp, si te hraneste din toate pdv-urile. Creste claritatea o data cu stabilitatea interna. Esti plin de resurse si un fel de odihna adanca.

O sa mai adaug la lista asta de efecte, in timp.

Ideea de baza este: insista pe satisfacerea nevoilor, si evita consumul energiei pe maruntisurile cu care te manipuleaza cei din jur.

Anunțuri

Despre W

LAW lover. Understanding is best.
Acest articol a fost publicat în Citate, FFFFF Important, Planul mental și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Need versus wish (Nevoie versus distractie)

  1. krishtau zice:

    apreciez modul in care scrii. sunt amuzante salturile pe care le faci de la o idee la alta. dar nu lua in seama te rog aprecierile mele. continua 🙂

  2. ifmihai zice:

    Ma bucur ca place 🙂
    Caut sa scriu cat mai natural dar si clar, ca sa ajunga usor mesajul la cineva care are nevoie.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s