Ego

EGO = gigi contra = opozitie = = respingere = dezaprobarea a ceea ce esti = idealuri care neaga ceea ce esti = sa incerci sa fii altfel decat exact ce esti acum, orice’ai fi = NU ce este acum = DA orice altceva decat ceea ce este acum

Articolul cu aprobarea si dezaprobarea are legatura directa cu egoul.

Ca concluzie rapida, parintii nostri ne invata sa cream ego si sa il intretinem toata viata si sa ne reprimam pe noi insine.

Simt sa scriu portiuni traduse dintr’un discurs audio al lui Osho.

Portiunea despre care vorbesc poate fi luata de aci(click dreapta->save target as…): Portiune discurs

sau ascultata pe youtube aci:

„…Esti lacom. Si crezi ca nu esti lacom. Asta este ego’ul. Opozitie a ceea ce esti. Stai si accepta ca esti lacom. Stai in lacomie. Cunoaste’o. Intelege’i radacina. Faptul ca aprobi acum ca esti lacom dizolva egoul in mod natural. Pentru ca nu te mai opui. La fel este si cu frica, boala, depresia, ura, gelozia, sexul si toate sentimentele negative care apar. Neaprobarea naturalului creaza ego. Iar idealurile sunt materialul din care este format egoul.”

„Stai langa ceea ce esti acum. Vei arata ca un animal. Umanul este doar un ideal si un criteriu dupa care toti judeca pe toti: Nu fii ca un animal!! Nu fii ca un animal!! Dar toti sunt animale. Ce poti face? Chiar esti un animal. Aproba animalitatea. Pentru ca asta e primul lucru pe care animalele nu il pot face, sa fie constiente ca sunt animale. Aprobarea declanseaza transformarea reala. Cine aproba? Ceea ce aproba transcende animalitatea. Daca refuzi sa aprobi, daca negi, daca respingi, ramai pe acelasi plan. Aprobarea este transcendere. Daca te aprobi total, dintr’o data esti aruncat efectiv catre centrul tau, de la periferia la care stai. Idealurile fac parte din periferie. Idealul este foarte smecher: Adera la ideal, la non-violenta! Practica non-violenta! Citeste despre non-violenta! Nu te atinge de violenta, ceea ce esti! Asa ramai la periferie si nu vei ajunge niciodata la tine insuti. Aproba ca esti violent, intra in tine insuti, si observa’te si intelege. Aprobarea transcende animalitatea. Plus, idealul iti permite sa ucizi si in jur, pe ceilalalti, sa ii judeci, sa ii fortezi ca pe tine, sa ii critici, sa fii impotriva lor, sa ii gasesti tapi ispasitori. Stai in violenta din tine total, si fii atent.”

Anunțuri

Despre W

LAW lover. Understanding is best.
Acest articol a fost publicat în Dictionar, FFFFF Important și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s