Omul inchis si comunicarea

Omul inchis am observat ca refuza comunicarea pt ca: COMUNICARE = EVOLUTION = CHANGE. Nu mai esti niciodata la fel dupa ce comunici cu adevarat. Iti vezi neintelegerile prin pdvul celuilalt => Omul sta inchis in parerile lui pt ca mintea lui sa ramana la fel. Pentru ca e identificat cu mintea lui.

Asta am realizat’o cand ascultam Osho si vorbea despre comunicare si de faptul ca atunci cand comunici cu adevarat, te lasi atins, vulnerabil, complet deschis. Sincer cu tine insuti si cu celalalt. Cuvintele si ideile sunt secundare in comunicarea reala.

Si cand comunici, vezi. Vezi mai usor exagerarile tale, neintelegerile tale, prioritatile tale, etc etc etc. Pt ca te ajuta celalalt cu ochii lui. Cu pdvul lui. Si mai ales pt ca celalalt nu este asa de atasat de tine cum esti tu de tine.

Important este ca vezi.

Si o data ce ai vazut, se schimba.

E posibil sa ramana si la fel, daca in continuare preferi tu sa ramana la fel.

Dar o data vazut, un lucru este la mana ta. Poti sa alegi atunci. Altfel nu alegi nimic, decat iti inchipui.

Dar un alt interes al omului inchis, observand oamenii inchisi din jurul meu, este ca daca stai inchis, atunci te asiguri ca mintea nu se schimba.

E o lupta epuizanta, pentru ca mintea e un lucru fizic. Orice lucru fizic, superficial, ca e gand, ca e emotie, ca e lucru fizic sau actiuni fizice, respecta legea universala a lumii fizice: incepe, se dezvolta, moare.

Si e epuizant sa te opui unui proces natural de asemenea importanta. Sa te lupti cu natura ca sa iti ramana mintea la fel (sau corpul). Nu vei reusi oricum. Dar te vei obosi cumplit.

Totusi se pare ca se merita dpdvul lor.

Si asta demonstreaza ca este ceva vital la mijloc.

Si ceva-ul asta vital este faptul ca noi oamenii suntem invatati sa ne identificam cu mintea noastra si tot ce este sub ea (emotii, ganduri, corp fizic).

Atat de bombardati suntem, incat nu ne mai ramane nici un pic de timp, curiozitate, energie, pofta de a mai investiga ce suntem in realitate.

Pentru ca in realitate, intuitia mea imi zice ca noi nu ne’am nascut, nici nu vom muri Deci…Suntem eterni. Chiar daca suna weird si neinteligibil pt mintea mea. Asa simt ca este adevarat. Noi suntem in afara schimbarii. Noi cream cred schimbarea prin faptul ca vedem, ca observam, pur si simplu.

Si orice om simte ca e etern. Orice’ar zice. Altfel n’ar cauta viata eterna. Ar fi stupid.

Si cand stii ca esti etern si cand esti identificat cu mintea, emotiile, si corpul tau? Ce faci?

Te inchizi. Refuzi sa mai vezi altceva. Refuzi chiar sa analizezi ce minte ai. Ce emotii ai. Ce actiuni faci. Nu te uiti la ele. Te uiti la idealuri placute despre umanitate si corectitudine si alte bulshituri.

Este solutia perfecta. E ca si cum te bagi in congelator ca sa rezisti in timp. Evident ca nu este placut si nici fun. Dar placerea si fun’ul sunt secundare cand vine vorba de viata si moarte.

Anunțuri

Despre W

LAW lover. Understanding is best.
Acest articol a fost publicat în FFF Important și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s