Nu exista oameni slabi

Nu exista in lumea asta oameni slabi! Toti sunt puternici. Toti au puterea sa creeze. Si toti o folosesc. N’au de ales oricum. Toti creaza ce este in jurul lor. Mila pentru cei slabi este inutila dpdvul asta. Daca simti sa ajuti, ajuta ca iti doresti sa ajuti. Separa ajutorul de mila.

Toti sunt cocosi cand li se da atentie / putere.

Dar apoi apare unu mai puternic si tac toti. Malc.

Wow! Liniste.

Dar de unde. Toti sunt la fel de egoisti in continuare.

Oamenii slabi, sau pe o pozitie „inferioara” sunt la fel de egoisti. Ia pune’i la putere sa vezi ce iese din ei.

Sau invers, ia adu unu’ mai puternic in ecuatie, sa vezi cum cocosii se transforma subit in plangaciosi…

Miau aia! Miau aia! Miau aia! Toti se miauna ca ala puternic e prost, dur, egoist, etc.

Dar cine vede toate „calitatile” astea? Nu privitorul? Cum de vede privitorul asta doar „calitatile” astea? Poate pentru ca doar asta are el insusi?

Daca cel puternic e chiar prost, dur, egoist, la ce bun sa te plangi? De ce nu faci ceva corect? De ce nu apuci pe calea corecta si sa mergi pe ea? Ce rost are sa te plangi ca nu merg altii pe calea corecta?

Pai atunci n’ar mai avea nici un rost sa te plangi, nu?

Dar daca te plangi, tu ai dreptate, si celalalt se inseala. Iti pastrezi pozitia de copil rasfatat care tre pupat in ### de mama, de tata, de prieteni, si de toata lumea daca trebuie!

Si care e diferenta dintre un copil rasfatat slab si unu’ puternic? Doar numarul de persoane pe care tre sa ii pupe in ###. In rest la fel. Ala slab are egoul cat China. Ala puternic are egoul cat China.

In afara de mintea ta personala, nu te impiedica nimic pe lumea asta sa creezi ceva.

Si de fapt, mai corect zis, este ca in afara de alegerea ta proprie din trecut, nimic nu te impiedica pe lumea asta sa creezi ceva. Mintea este doar unealta in procesul asta de propagare.

Orice alegere are inertie si se propaga in timp. Indiferent ca vrem sa vedem asta sau nu.

Daca nu vrem sa vedem propagarea asta, atunci o sa dam vina pe cei din jur pentru efectele fostelor noastre proprii alegeri (ca si cum ei ar fi de vina). O sa investim o gramada de energie, toata de fapt, ca sa cautam motive logice prin care sa ne demonstram noua personal ca ei ar fi de vina pentru alegerile noastre (nu tocmai bune) din trecut.

Dar…daca vrem sa vedem propagarea asta, atunci preluam fraiele vietii noastre si apucam pe drumul corect. Incepem sa investim energiile noastre in directii placute, si sa acceptam tranzitia de la vechi la nou. Si sa acceptam tranzitia INEVITABILA si propagarea la fel de INEVITABILA de la alegerea trecuta, la alegerea noua.

….

Cam revoltat articol, dar sunt oarecum suparat in sensul de pissed off cand ma uit la cei care m’au agresat. Si la cum s’au comportat ei fata de mine. Si la cum s’au comportat ei cand a venit unu puternic in ecuatie.

Eu am fost cel fraier + slab + orb. Si probabil inca sunt. Am stat sa proiectez imagini frumoase pe niste egoisti nefericiti. Misiune imposibila. Sa ceri pietrei seci sa iti dea apa potabila.

In loc sa ma plang de ei ca merg pe calea pietrei seci, m’apuc sa creez apa potabila. That’s the way…

Reclame

Despre W

LAW lover. Understanding is best.
Acest articol a fost publicat în F Important și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s